Kövessen minket Facebookon

Fogbeültetés

A fogbeültetés folyamata/lépései

A foghiánynak nemcsak a fiziológiai hatásai okoznak súlyos problémákat, de az élet egyéb területeire is komolyan kihat. Nehezebbé válik a kapcsolatteremtés, a kommunikáció, nem ritka, hogy teljes elszigetelődéshez vezet, az egyébként is stresszes állásinterjú pedig szinte lehetetlen küldetésnek tűnik. Ismerős a helyzet? Ha igen, akkor ideje megtennie az első lépést a szép és természetes mosoly felé, amit a fogászati implantációval érhet el a legkönnyebben.

AKÁR EGYETLEN HIÁNYZÓ FOGAT KELL PÓTOLNI, AKÁR A TELJES FOGSORT, A FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMNÁL NEM LÉTEZIK MA ÉLETHŰBB MEGOLDÁS

Ami az implantációval kapcsolatban visszatartó erő lehet, és talán sokakat elbizonytalanít, az a hosszú gyógyulási idő, illetve a viszonylag komoly műtét. Az első dicséretek hallatán azonban egyértelmű lesz, hogy megérte vállalni a beavatkozást, hiszen ennél szebb végeredményt más megoldások biztosan nem adnak.

Az implantáció lépései, azaz a gyönyörű mosolyhoz vezető út:

1. A személyes konzultáción minden lehetséges kérdést tisztázunk: elvégezzük a CT-felvétel elemzését, megnézzük a szájüreg és a meglévő fogak állapotát, de az általános egészség is fontos. Léteznek ugyanis olyan kizáró tényezők, amikor nem tudjuk elvégezni a műtétet, ezért akár laborvizsgálatra is szükség lehet.

2. Amennyiben az implantációnak nincs akadálya, elkészítjük a kezelési tervet, amiben lépésről lépésre megtervezzük a beavatkozást: azt, hogy mikor végezzük el a műtétet, hogy hány darab és milyen típusú implantátumot ültetünk majd be stb. Arról is tájékoztatunk, hogy mi a teendő a beavatkozás előtt.

3. Ha nem rendelkezik elegendő mennyiségű vagy minőségű csontállománnyal, akkor a műtét előtt elvégezzük a csont pótlását. Amikor a csontsorvadás csak kisebb mértékű, akkor arra is lehetőség van, hogy a csontpótlás az implantációval egy időben történjen.

4. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, de nincs ok félelemre, ugyanis az érzéstelenítő olyan hatékony, hogy a beavatkozás teljesen fájdalommentes lesz. Azért, hogy még nagyobb biztonságban érezi magát, pontosan tájékoztatjuk róla, hogy mi fog történni Önnel, hiszen számunkra fontos, hogy amennyire lehet, kellemes legyen ez az élmény.

5. A beavatkozást nagy gyakorlattal rendelkező, szakképzett implantológus végzi, azaz a műtét teljes ideje alatt jó kezekben lesz. A beavatkozás mindössze egy órát vesz igénybe: az orvos előbb bemetszést ejt az ínyen, majd csatornát fúr a csontba, amit kitisztít és a műgyökérhez igazít, végül behelyezi az implantátumot, és összevarrja a sebet.

6. A varratszedésre egy hét elteltével kerül sor, a gyógyulás idejére pedig ideiglenes koronát készítünk, ha szeretné. Ha pedig becsontosodott az implantátum – amire 3-6 hónapot kell várni –, elkészítjük a végleges fogpótlást.

Legyen Önnek is tökéletes mosolya!

Jelentkezzen be online egyszerűen!

Kollégánk  a bejelentkezést követő 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Ilyen formátumban adja meg: 19800101

A Lora Dentalban gondoskodó kezekben van

Minden értékünket a Pácienseinkért teremtünk.

Fájdalommentes kezelések

Szakember kollégák

Kedvező árak

Minőségi alapanyagok és felszerelések

Scroll to Top