Kövessen minket Facebookon

ÉJSZAKAI HARAPÁSEMELŐ

A stressz a modern életvitel természetes velejárója, legalábbis sokan elfogadják annak. Pedig a nagy lelki megterhelésnek számtalan negatív élettani hatása van, és olyan betegségeket is okozhat, mint a magas vérnyomás, vagy éppen a megemelkedett vércukorszint. Sajnos a stressz a fogakat sem kíméli: az éjszakai fogszorítás, azaz a bruxizmus a fogak letöredezéséhez, a rágófelület elkopásához, valamint fognyaki érzékenységhez vezethet. Arról nem is beszélve, hogy a folytonos kialvatlanság miatt jelentősen romlik az életminőség is.

AZ ÉJSZAKAI FOGCSIKORGATÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTHATJA A FOGAKAT

A fogszorítás oka a stressz mellett a szabálytalan, torlódott fogakban, és a nem megfelelően elvégzett fogászati kezelésekben keresendő. Ha ugyanis egy tömés vagy fogpótlás túl magas, alvás során a fogsor nem találja meg a nyugalmi helyzetét, és ennek következtében akár 40 kilogrammos nyomás is nehezedhet a rágófelület egy négyzetcentiméterére. Ez a fokozott megterhelés pedig tünetek egész skáláját okozhatja, például a következőket:

  • fáradékonyság, levertség elegendő mennyiségű alvás – 7-8 óra – mellett is;
  • nehézkes elalvás, gyakori ébredések éjszaka;
  • fejfájás;
  • a gerinc, a nyak és a vállak fájdalma;
  • fülzúgás.

Önt is kínoznak a fenti panaszok? Amennyiben a válasz igen, érdemes bejelentkeznie hozzánk konzultációra. A fogcsikorgatás kezelésének első lépéseként ellenőrizzük a fogait, illetve a töméseit és a fogpótlásai állapotát. Ha a vizsgálat során valamilyen problémát találunk, akkor elvégezzük a szükséges beavatkozásokat, ami után jó esetben meg is szűnik a fogszorítás.

Ha ezek után sem javul a helyzet, akkor nagy valószínűséggel a stressz váltja ki a bruxizmust. Ilyenkor az éjszakai harapásemelőt ajánljuk, ami gyakorlatilag egy rugalmas, műanyag sín, és az a feladata, hogy elnyelje a fogak összeszorításakor felszabaduló erőket, és megakadályozza a fogak, valamint a fogpótlások fogcsikorgatásból származó sérüléseit. A sín viselése mellett érdemes  jobban odafigyelnie, és lassítani egy kicsit, mert pihentető alvás nélkül könnyen kimerülnek az energiái.

Árak

Éjszakai harapásemelő
10,000 Ft állcsontonként
  •  

Legyen Önnek is tökéletes mosolya!

Jelentkezzen be online egyszerűen!

Kollégánk  a bejelentkezést követő 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Ilyen formátumban adja meg: 19800101

A Lora Dentalban gondoskodó kezekben van

Minden értékünket a Pácienseinkért teremtünk.

Fájdalommentes kezelések

Szakember kollégák

Kedvező árak

Minőségi alapanyagok és felszerelések

Scroll to Top