Kövessen minket Facebookon

TERHESSÉGI FOGÁSZATI SZŰRÉS

Az édes várakozás időszakában a kismamáknak rengeteg dologra kell odafigyelniük a helyes táplálkozástól a különféle vizsgálatokon való részvételig. Érthető tehát, ha egy-egy teendő kimarad, de fontos, hogy ne a terhességi fogászati szűrés legyen az! A hormonális változások következtében ugyanis megnő többek között a fogágybetegségek és az ínyproblémák esélye, ez pedig olyan komplikációkhoz vezethet, mint például a koraszülés.

A TERHESSÉGI FOGÁSZATI SZŰRÉS NEMCSAK A MAMA, HANEM A BABA EGÉSZSÉGÉT IS VÉDI

Természetesen senkit nem szeretnénk megijeszteni, de azt minden leendő anyukának tudnia kell, hogy az elhanyagolt fogászati betegségek az egész szervezetre kihatnak. Igen, akár még a kisbabádra is, ezért nem szabad elhanyagolnod a fogászati ellenőrzést, és ha a kezelőorvosod úgy ítéli meg, elvégeztetni a fogkő-eltávolítást, illetve azokat a kezeléseket, amikre feltétlenül szükség van.

Ha gyermeket terveznek, érdemes még előtte felkeresni minket, hogy időben kiderüljön, szükség van-e komolyabb fogászati beavatkozásra. Ha igen, akkor azelőtt rendbe hozzuk a fogait, hogy teherbe esne.
Terhességi fogászati szűrésen mindhárom trimeszterben tanácsos részt venni.
A vizsgálat során ellenőrizzük a fogait és az ínyét, illetve elvégezzük a fogtisztítást. Ha a helyzet úgy kívánja, digitális panorámaröntgent is készítünk, ami – hála a modern gépeknek – nem veszélyes sem önre, sem pedig a magzatra.
Várandósság alatt a nagyobb műtétek, beavatkozások nem javasoltak, azokat el kell halasztani a szülés utánra. Persze kivételes esetekben sor kerülhet foghúzásra, tömésre vagy gyökérkezelésre a második trimeszterben, de a cél mindenképpen a megelőzés.
Az első és a harmadik trimeszterben nem végzünk bonyolult kezeléseket, azok ugyanis kockázatosak lehetnek a kicsire nézve.
A tanácsadás a dentálhigiéniára is kiterjed, a babát váró nőknek ugyanis fokozott figyelmet kell fordítaniuk a jó szájhigiéniára.

A terhességi fogászati szűrés célja kettős: egyrészt a legnagyobb körültekintéssel és szakmai felkészültséggel kezeljük a várandósság alatt kialakuló problémákat. Ami azonban ennél sokkal lényegesebb, az a prevenció, hogy ez a 9 hónap valóban életed legszebb időszaka legyen.

Legyen Önnek is tökéletes mosolya!

Jelentkezzen be online egyszerűen!

Kollégánk a bejelentkezést követő 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Ilyen formátumban adja meg: 19800101

A Lora Dentalban gondoskodó kezekben van

Minden értékünket a Pácienseinkért teremtünk.

Fájdalommentes kezelések

Szakember kollégák

Kedvező árak

Minőségi alapanyagok és felszerelések

Scroll to Top