Kövessen minket Facebookon

MONOLITIKUS CIRKON KORONA

A KÜLÖNBSÉG

A monolitikus cirkon talán a legkorszerűbb anyag, amit ma a fogpótlásokhoz használunk. A cirkon már ismerős lehet, ezért először azt tisztázzuk, hogy mi a különbség a két megoldás között: míg a cirkon koronák esetében csupán a váz készül cirkónium-oxidból, és arra kerül egy kerámia leplezés, addig a full cirkon korona egyetlen réteges tömbből kerül „kifaragásra”.

A MONOLITIKUS CIRKON KORONA A FOGPÓTLÁSOK ÚJ GENERÁCIÓJÁT KÉPVISELI

A „hagyományos” cirkon koronák gyengesége a kerámia leplezésben keresendő, ez az anyag ugyanis merevebb, ezáltal sérülékenyebb. A full cirkon fogpótlások esetén azt küszöböljük ki, hogy ez a borítás lepattanjon egy nagyobb erőhatás következtében. Természetesen ezzel nem azt sugalljuk, hogy a cirkon korona ne lenne jó megoldás, ráadásul az ára is kedvezőbb, csupán arról van szó, hogy a full cirkon a fejlődés egy következő lépcsőfoka.

Milyen plusz előnyöket kínál a monolitikus cirkon korona?

A full cirkon fogpótlások készítése CAD/CAM technológiával történik, azaz a teljes folyamatot számítógép vezérli. Ennek köszönhetően a korona pontosan illeszkedik, a felszínére pedig egy lakkréteg kerül, amitől fényt, csillogást kap.

☑️ Élethű: a réteges, alul kicsit átlátszó tömbnek köszönhetően a monolitikus cirkon korona szinte 100%-ban hozza a természetes fogak hatását.
☑️ Kíméletes a fogakhoz, ugyanis kevesebb foganyagot kell lecsiszolni hozzá.
☑️ Mivel nincs kerámia borítás, nincs, ami lepattanjon, ezért tartós és ellenálló.
☑️ Teljesen fémmentes, így nem okoz allergiát.

A full cirkon fogpótlás hasonlóképpen készül, mint a cirkon: a fog preparálását lenyomatvétel követi, majd a mintát a fogtechnikai laborba küldjük, és ha kész a korona, beragasztjuk.

Legyen Önnek is tökéletes mosolya!

Jelentkezzen be online egyszerűen!

Kollégánk  a bejelntkezést követő 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Ilyen formátumban adja meg: 19800101

A Lora Dentalban gondoskodó kezekben van

Minden értékünket a Pácienseinkért teremtünk.

Fájdalommentes kezelések

Szakember kollégák

Kedvező árak

Minőségi alapanyagok és felszerelések

Scroll to Top